fredag 30 mars 2007

Förmögenhetsskatten.....

...skall avskaffas. Personligen så har jag ingen förmögenhet, så mig kvittar det lika. Men om man funderar på det så verkar det rätt vettigt.
Den var väl meningen som någon sorts straff....sätter du inte sprätt på pengarna får du skatta för dom en gång till. Konstigt förresten att om du investerade pengarna i näringslivet eller ett hus så fick du betala för det men köpte du en dyr tavla så försvann förmögenheten.
Var du riktigt tät så spelade det förstås ingen roll vad du gjorde med alla dina pengar, då var man befriad från förmögenhetsskatt för att man inte skulle flytta kapitalet utomlands. Tydligen finns det ett värde i att behålla pengarna inom landets gränser.
I dagens globaliserade värld är det så lätt att flytta pengarna utanför gränserna att det inte lär avskräcka någon som vill undvika att skatta för dom.
Spontant känns det som att det är mest äldre personer som äger sitt eget hus som ligger i vad som råkat bli ett populärt område som betalar förmögenhetsskatt. Nä, då är det bättre att ta bort den och förhoppningsvis få lite inflöde av kapital till landet istället.
Avvikande uppfattning någon ?

"Länge" har man trott att vintergatans samlade massa är ca en miljon miljarder solmassor men nu börjar man misstänka att den är betydligt större. Typ dubbelt

Inga kommentarer: