onsdag 26 september 2007

Denne man...

...har varit på tapeten sista tiden. Han har fått en del ros. Men mest ris för att han sparkar på de som redan ligger.
Konstigt att ingen av alla som tycker så har tagit sin extra tusenlapp och satt av till de arbetslösa, sjuka, gamlingar eller vem som nu blivit sparkad på. Men det är väl som vanligt, solidaritet är något som skall gälla andra.

15 kommentarer:

Peter Madison sa...

Det är de som tjänar riktigt bra, som du själv tillexempel, som märker av den där extra tusenlappen. För alla andra, som tjänar under 25.000:-/månad, vilket är flertalet i det här landet, så har den ätits upp av höjningar för att finansiera inkomstskattesänkningar, borttagandet av förmögenshetsskatt och villaskatt. Uträkningar visar att det i själva verket blir mindre i plånboken för de som tjänar under 25.000:-/månad

Vilka är "alla andra" som du menar att solidariteten ska gälla?

Laanna sa...

Öh, tusenlapp...vilken tusenlapp? Nä visst ja, den där tusenlappen gick ju till de som redan tjänar tillräckligt bra för att ha glömt hur det är att bli sparkad på.

Anonym sa...

Bägge: Hörde på aktuellt häromveckan att de som jobbar faktiskt har en extra tusenlapp i plånboken. De miljontals människor som faktiskt fått det och dessutom tycker att Borg sparkar på de som ligger, de borde ta sitt ansvar och sätta av sin tusenlapp till de liggande. Men de gör dom inte för en tusing i plånboken är bättre än gott samvete. /T

Anonym sa...

Nu måste jag bara göra ett inlägg..budgeten är precis satt för det första...lugn och fin! Detta är en bra början på något jättebra tror jag. Äntligen ska det börja LÖNA sig att arbeta!!!!Det är väl jättebra att så många som möjligt kan försörja sig själva, utan att leva på alla dessa bidrag som vi som arbetar måste betala och få kämpa och vända på varenda litet öre. Själv har jag inget annat val än att arbeta heltid + arbeta extra utöver det, för att kunna försörja min familj och kunna bo i min trea. Jag har hög utbildning och en medellön så där kan jag inte klara. Men ni ska inte tro att jag får några bidrag! Därför tycker jag det bästa är om man sänker min/och alla andras inkomstskatt så att jag dels slipper arbeta extra och dels för att jag ska kunna köpa NÅGOT nytt åt mina barn någon gång. Samtidigt som jag skulle bli en gladare mamma:./Ni vet vem!

Anonym sa...

Ska inte klaga skulle det stå:). Vill också säga att man självklart ska hjälpa de som inte kan arbeta p.g.a handikap och sjukdomar!!!!/Kram

Anonym sa...

En extra tusing! Jo, man tackar.
Om någon får, måste någon ge. Om alla som arbetar får, vem är det då som ger???
Om man inte har, kan man då ge???

Anonym sa...

Men man kan arbeta om man har arbetsförmågan..... och slippa behöva få.

Mylt sa...

Alla: Ni som börjat diskutera. Det vore bra om ni satte dit nån signatur så man vet vem som säger vad.

Laanna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Laanna sa...

vad ska man säga? Inte konstigt att det är skillnader i den här samhället när så många enbart ser arbetslösa som människor som lever på andras bekostnad. Regeringen gör det uppebarligen också eftersom de utgår ifrån att det från ingenstans ska bli fler jobb när de försvårar levnadsvillkoren för den som är utan arbete.

Jag vill inget annat än att få arbete inom mitt område. Jag arbetar deltid under tämligen osäkra förhållanden. Regeringen vill inte att folk ska arbeta deltid och kommer därför att försvåra för mig och alla andra som inte jobbar heltid genom sänka antalet a-kassedagar för oss.

De dagar jag inte arbetar har jag en a-kassa baserad på studier, som visserligen är skamligt låg men ändå existerande. Den har jag tack vare sossarnas regelverk. Nuvarande regering har tagit bort möjligheten för de som studerat att söka ersättning. Hade jag blivit klar med min utbildning nu och varit utan arbete hade jag haft...ja, just det: INGET.

Och så vidare.

Mylt sa...

laanna: Tror inte det finns många som tycker att en sån som du skall ha det knapert. Du söker jobb, är t.o.m beredd att flytta för det och under tiden knäcker du extra på de ströjobb du hittar. Men...Anledningen till att regeringen tycker sig nödgad att skära ned på a-kassan är att det finns, tro det eller ej, människor som tackar nej till jobb för att "jag får ju ändå ut lika mkt på att inte jobba", eller.."Njaää..det där jobbet är ju inte riktigt jag" o.s.v. Klart det rinner ut pengar i bidrag då.

För övrigt så har man aldrig haft a-kassa om man går ut i arbetslöshet direkt efter studierna. Då har vi ett annat trygghetssystem som kallas socialbidrag

Peter Madison sa...

Så då är det alltså helt okej att straffa dom, de stora flertalet arbetslösa, sjuka, handikappade för att klämma åt den minioritet som snyltar på systemet. Det visar med sanning vilken syn du har på de som faktiskt har det sämst ställt.

Förövrigt så är regeringens "nödgade plan" att skära ner på trygghetsförsäkringarna inget annat än att finansiera inkomstskattesänkningarna. Det borde en välutbildad man som du kunna förstå. Man kan ha olika uppfattningar om huruvida det är rätt eller fel men kom inte och påstå att det är för att klämma åt snyltarna...såna som mig tillexempel...

Laanna sa...

Jo, jag har en a-kassa som kallas alfa-kassa och den är baserad på studier. Detta existerade alltså förut, för dem som bedrivit heltidsstudier under en längre tid och blivit arbetslösa. Men det går alltså inte att söka längre.

Laanna sa...

För övrigt kan det ju tyckas rätt onödigt att skära ner så mycket om människor ändå måste gå på socialbidrag.

Anonym sa...

Undrar bara och förstår inte varför vissa aldrig fått välja!...fått ta det jobb som finns och det man får, inget annat val!Jobb finns det.. om man vill.. och mer arbetstillfällen blir det om regeringen får som de vill genom att sänka skatterna för privatföretagarna; då kan arbetslösa få jobb och därmed mer i plånboken, och jag kan få en slant över till att försörja mina barn...och kanske kan man i framtiden arbeta 6 timmar om dagen istället för 10!! Det vore en dröm!Och vad glada alla skulle bli..eller? /Anna Kristina