tisdag 30 januari 2007

Solidaritet…

är ett ord med positiv laddning. Det är bra att vara solidarisk. Men vad betyder det egentligen? Enligt SAOL följande: (känsla av) gemenskap, samhörighet, lojalitet, sammanhållning.
Bara bra saker !
Inom det politiska området har vänstern lagt beslag på det. Ju mer vänster desto mer talas det om solidaritet. Oftast då i betydelsen att tjänar man pengar skall man fan i mig betala det mesta i skatt. Det är förmodligen väldigt få i vårt avlånga land som inte tycker att de sjuka eller skadade skall kunna få vård och leva ett drägligt liv även om de inte kan arbeta. Behövs det en skattesats på över 50% (ink. moms) för alla och mer för vissa för att uppnå detta och annat som upplevs som viktigt så fine, jag betalar utan att knota. Men har vi dessa skatter för att folk som inte känner för att jobba, eller bara kan tänka sig vissa jobb, ska kunna sitta hemma och löka istället då är det inte lika lätt att skatta sig lycklig. Solidaritet betyder ju samhörighet och sammanhållning, så innan man verbalt drämmer till någon med ordet solidaritet så borde man åtminstone se till att göra sitt bästa för att dra sitt strå till stacken samhället.

4 kommentarer:

Peter Madison sa...

Så man kan bara tala om solidaritet om man betalar en jävla massa i skatt och tjänar egna pengar alltså. De som inte gör det skall alltså vara tysta...vari ligger solidaritetet där? Om något väldigt orättvisst sker någonstans så får bara de som arbetar och betalar skatt yttra sig alltså...okeeeeej.

Känns som om jag har ett blogginlägg om detta....

xxara sa...

:)

xxara sa...

kunde ju VERKLIGEN varit skrivet av mej, ju!
plagiat..? :)

Mylt sa...

Peter: Nej, att betala skatt är bara en form av solidaritet. I.o.f den som anhängare av vänsterpolitik talar mest om men den kan ju visas på många andra sätt. Och att påtala orättvisor kan man väl också se som en form av solidaritet med de drabbade. Vad pengar skulle ha med det att göra kan jag inte riktigt se.

xxara: Mitt inlägg eller Peters kommentar ?