måndag 9 juni 2008

Sommarlov!

På fredag smäller det. Examen och sedan 10 ljuvliga lediga veckor med en massa sol och bad! Vi har förmånen att ha en farmor och en mormor som är tillgängliga hela sommaren och som mer än gärna har hand om våra tjejer så de slipper gå på en asfalterad skolgård en endaste dag på hela sommaren!

Den äldsta tjejen har extremt uttalat behov av att ha kontroll över saker och ting. Hon har för länge sedan planerat examensdagen in i minsta detalj. När hon ska gå upp på morgonen för att hinna duscha, locka håret och göra sig examensfin, att efter kyrkan ska vi INTE fika i klassrummet utan någon annanstans, bara familjen. Sen ska vi åka hem och fixa packningen och byta kläder inför den långa färden till mormor. Mjukbyxor ska hon ha på sig. I och för sig har hon säkert packat sin väska med litteratur och skrivmaterial långt innan dess, men ändå....

Sen åker vi dom 50 milen i bilen och lämnar av barnen i den lilla stad jag växt upp i. Inte mycket till stad, men där finns små sjöar och badställen inom cykelavstånd som kan göra ett somamarlov helt underbart!

Inga kommentarer: