onsdag 20 februari 2008

Äcklig unge

De lokala nyheterna de senaste dagarna har handlat om en lärare som kallat en elev på sin skola för "Äcklig unge" eftersom eleven i fråga vägrat ta av sig mössan inomhus. Han var i 10 - 11 års åldern och hade tydligen gått till frisören på en av dennes inte alltför lyckade dagar... Läraren i fråga hade sedan tagit kamp för sin rätt i frågan och gjort detta till en maktkamp mellan sig , barnet och övrig personal. Vissa av de andra lärarna hade stöttat sin kollega i frågan, andra inte...

Insändare i tidningarna visar att faktiskt många håller med denne lärare som tycker att ett barn är äckligt för att han/hon vill ha mössa på sig inne... Alltså, hur låmgt har vi kommit?! Ska vi gå fram till alla gamla tanter som har hatt i kyrkor, caféer eller restauranger och kalla dom äckliga för att dom har hatt inomhus?! Öppet visa vårt förakt för alla muslimer som bär slöja?!

Kan någon förklara för mig vad det är som är så äckligt med att ha mössa/hatt/slöja på sig inomhus?!

Alltså jag blir så trött...

4 kommentarer:

Mia sa...

Hmm... risken är väl nästan större att det som döljer sig innanför mössan är äckligare.. Håret alltså... vem vet.

Anonym sa...

Miana.. ja, vem vet - inte jag ;-)/fru y

Peter Madison sa...

Åhh...du är så fin när du blir aggro! :)
Men visst har du rätt, ska Scanpersonalen ta av sig mössorna när de står och packar om sur köttfärs?? Naturligtvis inte, tänk så äckligt!!!

Anonym sa...

Peter: Precis!